Reklama

Surówki i sałatki

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Prosta i szybka w przygotowaniu. Komponuje się idealnie z pieczeniami, kotletami z mięsa czy ryb.

Niedziela Ogólnopolska 46/2016, str. 58

[ TEMATY ]

kuchnia

Graziako

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Składniki:

• kapusta pekińska

• 1 mały por

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

• sok z 1 cytryny

• 1 pęczek koperku

• kilka łyżek oliwy z oliwek

• cukier do smaku

Wykonanie:

Kapustę drobno posiekać, przełożyć do salaterki. Dodać por pokrojony w drobną kostkę i drobno posiekany koperek. Wcisnąć sok z cytryny, przyprawić odrobiną cukru do smaku, dodać oliwę i wymieszać.

Wykonanie: Graziako

2016-11-08 09:28

Oceń: +5 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Kasza gryczana z białym serem

Tak przyrządzoną kaszę można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do mięs czy ryb. Przepis pochodzi z Irlandii. Przekazała nam go p. Krystyna Szymonik z Częstochowy.

• 15 dag kaszy gryczanej
CZYTAJ DALEJ

#LudzkieSerceBoga: Boska hojność – nie „co”, a „jak”

[ TEMATY ]

#LudzkieSerceBoga

Adobe Stock

W poprzednim rozważaniu zatrzymywaliśmy nad prawdą o tym, że całe nasze istnienie jest darem, a my sami od początku do końca jesteśmy tymi, którzy zostali obdarowani. Dziś znowu wracamy do tego tematu, ale jakby od innej nieco strony, wołając: Serce Jezusa, hojne dla wszystkich, którzy Cię wzywają…

Hojność. Boska cecha. Postawa, w której tak pięknie i wyraźnie objawia się nasze podobieństwo do Boga. Może się objawiać, o ile nasza hojność jest autentyczna. W przeciwnym wypadku staje się karykaturą Boga i to karykaturą szczególnie gorszącą i krzywdzącą dla tych, których mają nieszczęście jej doświadczać.
CZYTAJ DALEJ

Warsztaty kaligrafii w Muzeum Archidiecezjalnym

2025-06-16 17:52

mat. pras

W ramach festiwalu Mostem w Archiwum Archidiecezjalnym we Wrocławiu odbyły się warsztaty z kaligrafii prowadzone przez Beatę Czarnopyś.

CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję