kapucyn, proboszcz, gotuje z zamiłowania. W swojej parafii w podrzeszowskiej Terliczce podejmuje wielu gości, którym serwuje własnoręcznie przygotowane smakołyki. Gotuje też dla dzieci na koloniach organizowanych przez jego parafię.
Składniki (przepis na 4 osoby)
3 dkg masła, 4 pomidory, 60 dkg polędwicy wołowej, 20 dkg boczku, 2 cebule, 2 papryki, 12 dkg pieczarek, pieprz, curry, sól, olej do pieczenia
Wykonanie
Mięso pokroić w grubą kostkę, paprykę na 8 części, pomidory w plastry, cebule na ćwiartki. Powyższe składniki oraz pieczarki wcześniej umyte nadziać na szpadki. Przyprawić na ostro pieprzem, solą, curry, posmarować delikatnie oliwą. Piec 15 min w elektrycznym grillu lub na patelni.
Ryż przed podaniem wymieszać z masłem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu